Sparen? Top! Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen

21 juni 2018 3 Door Marìs

Sparen Top Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen. Vorige week konden jullie lezen hoeveel geld je zo’n beetje moet reserveren voor onderhoud voor je woning. Vandaag vertel ik jullie dat sparen top is, maar dat je jezelf ook niet álle leuke dingen moet ontzeggen. En de reden daarvan.

Sparen? Top! Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen

Sparen Top Maar ontzeg jezelf niet alle leuke dingen. Dat deed ik namelijk heel in het begin wel en ik merkte dat dat steeds lastiger vol te houden was. Want ik wilde ook wel eens een keer wat leuks doen of ergens mee naartoe als ik mee gevraagd werd. In plaats van altijd maar te moeten zeggen dat ik daar geen geld voor had.

Nou was dat in die periode ook niet zo gek voor mij om dat te zeggen, want ik had geen werk. Maar toch is het niet leuk. Daarom ben ik sinds ik wel weer werk heb per maand 10 euro weg gaan zetten voor ‘uitjes’. Dan kan ik af en toe ook eens naar het theater of lekker uit eten met vrienden!

En er zijn ook in Nederland genoeg leuke uitjes te doen, die rond de 10 euro entree kosten. Dus dat bedrag is prima te doen. En mocht je dat voor jouzelf alleen toch nog te weinig vinden, dan kun je er altijd eenmalig nog een extra bedrag bij leggen.

Ik voel me nu ik af en toe ook eens wat leuks kan doen ook veel blijer. En ik hou het nu ook veel beter vol om (even goed) die-hard te blijven sparen. Natuurlijk met mijn verhuizing als grootste doel voor ogen.
Wanneer ik verhuisd ben zal ik nog wel eens een artikel schrijven over de kosten die dat voor mij met zich mee bracht.

Ontzeg jij jezelf ook álle leuke dingen? Of doe je het ook net zoals ik?