Wat te doen met spaargeld

Wat te doen met spaargeld

6 maart 2021 7 Door Marìs

Ik deel met jullie vandaag mijn artikel; wat te doen met spaargeld. In 2020 hebben mensen zo ongeveer 2x zoveel gespaard als een jaar eerder. Door de pandemie.

Wat te doen met spaargeld

Wat te doen met spaargeld

En mensen vroegen zich af; wat te doen met spaargeld? Zo waren er een heleboel mensen die ineens veel meer geld over hielden dan normaal, omdat ze al die uitgaven die ze normaal hadden niet konden doen. Zo was de horeca natuurlijk gesloten, net als nog veel meer.

Leestip: Belastingteruggave 2021 bekend!

Ineens hield men geld over en mensen gingen bedenken wat ze met dat geld konden doen. Deels werd het gebruikt om de buffer aan te vullen. Deels werd er gewoon doorgegaan zoals altijd, dus wel bedragen voor leuke dingen reserveren (alleen nog niet uitgeven, of anders uitgeven). Maar ook waren er mensen die iets nuttigs met hun spaargeld wilden doen.

Bijvoorbeeld een vakantiehuisje kopen in Nederland. Zo konden ze zelf betaalbaar op vakantie wanneer ze maar wilden, maar hadden ze ook de mogelijkheid om het te verhuren en daarmee weer extra inkomsten te verdienen. Zelf denk ik daar ook wel eens over na, over een vakantiehuisje. Maar veel meer dan erover nadenken is het niet geworden. Natuurlijk ook omdat ik druk genoeg ben met verbouwen en nog teveel andere spaardoelen heb.

Ook een welbekende uitgave van mensen sinds de pandemie is (kleine) verbouwingen aan mensen hun huis, of tuin. Nu mensen zoveel vaker thuis zijn willen ze dat hun huis en/ of tuin helemaal naar hun zin is. Dat is extra belangrijk wanneer je veel thuis bent. Ik kan mij dat heel goed voorstellen, aangezien ik ook naast mijn werk bij de post veel thuis werk. Het is dan wel zo prettig als je in een huis zit wat af is en waarin je je prettig voelt. Nu is mijn huis nog zeker niet af, maar prettig voel ik mij er wel. En ik doe elk jaar weer mijn best om mij er nóg lekkerder te voelen door de grootste klussen (of ergernissen) als eerste aan te pakken.

Zelf hield ik niet gek veel geld over wat ik normaal (voor de pandemie) uitgegeven zou hebben. Ik gaf al nooit zoveel uit. Dus voor mij is er niet zoveel veranderd. Dit komt ook doordat ik nog druk bezig ben met de klussen die er aan/ op/ in mijn huis nog gedaan moeten worden. Daar ging al veel geld naartoe, maar dat zal ook nog voorlopig zeker zo blijven aangezien ik zo snel mogelijk alles gedaan wil hebben.

Leestip: De noodzaak van een buffer!

Had jij ineens veel meer spaargeld dan voor de pandemie doordat je minder uitgaven had? Wat deed je daarmee?

Wat te doen met spaargeld