Hoe kun je besparen op kleine uitgaven?

Hoe kun je besparen op kleine uitgaven?

10 maart 2018 8 Door Marìs

Hoe kun je besparen op kleine uitgaven? In dit artikel vertel ik jullie hoe je kunt besparen op kleine uitgaven.

Hoe kun je besparen op kleine uitgaven

Hoe kun je besparen op kleine uitgaven

Hoe kun je besparen op kleine uitgaven? Dat ga ik je vandaag vertellen! We kennen het allemaal wel, als we langs die ene winkel lopen kopen we iets lekkers, of we halen ergens een kop koffie. Wat het is ook is, wanneer je bijvoorbeeld 2 euro per week uitgeeft aan zulke dingen ben je aan het eind van het jaar 104 euro armer!

2 euro per week klinkt als niks, maar tel het eens op, als je dus elke week van het jaar 2 euro uit geeft, maakt niet uit aan wat, dan ben je 104 euro lichter aan het eind van het jaar. En 104 euro is dan wél weer veel geld. Dat is een mooi startbedrag om op je bufferrekening te zetten bijvoorbeeld.

Ook wanneer we een keer een dagje weg gaan zijn we snel geneigd om ergens een flesje drinken te kopen of iets lekkers bij het benzinestation onderweg. Maar wat nou als je die gewoonte eens afleert? Doe eens gek en vul thuis zelf een flesje met drinken of 2. En neem zelf iets lekkers mee van huis om te snacken. Dan hoef je dat alvast niet te kopen. En wanneer je het in de supermarkt koopt is het vaak veel goedkoper dan wanneer je het los koopt ergens onderweg. Of je hebt er veel meer van, wanneer je gewoon een grote zak koopt.

Doe dit eens!

Tel voor de grap maar eens op hoeveel kleine uitgaven je gedaan hebt afgelopen maand. Dit is makkelijk te doen wanneer je dit soort kleine bedragen gepind hebt. Maar wanneer je dit soort kleine bedragen cash betaald, let daar de komende maand dan eens op, of schrijf het eens op gedurende een halfjaar. Of een jaar. Dan ga je inzien hoeveel geld je eigenlijk wel niet uit geeft aan kleine onbenullige dingen. En wordt je er nou echt mega gelukkig van? Meestal niet!

Leestip: Waarom je geld moet sparen!

Koop jij vaak kleine dingetjes tussendoor om b.v. te eten en drinken? Of koop je vaak kleine prulletjes? Hoeveel geef jij aan dit soort dingen uit per jaar? Laat het weten in de reacties! Zelf heb ik het inmiddels afgeleerd om hier geld aan uit te geven. Ik haal soms alleen wat lekkers als ik mezelf een keer wil trakteren. Maar dan is het van tevoren bedacht en niet spontaan.