Iedereen kan sparen!

Iedereen kan sparen!

31 maart 2018 8 Door Marìs

Iedereen kan sparen! Deze week vertel ik jullie hoe iedereen kan sparen.

Iedereen kan sparen

Iedereen kan sparen!

Iedereen kan sparen! Dus jij ook! Ook als je niet veel geld hebt, zijn er altijd manieren te vinden waarop je tóch geld kunt sparen. Dus niet gelijk denken ‘echt niet!’ Zo bouw je een noodpotje op.

Ja daar kom ik weer, is o zo belangrijk. En dat weet ik des te beter omdat ik voorheen nooit echt spaarde om te sparen. En alleen spaarde om geld uit te geven. Totdat ik nu geld nodig heb om te verhuizen omdat de buurt enorm achter holt. En het geld niet heb. Gewoon omdat ik nooit gespaard heb. En omdat de Wasmachine vorig jaar kapot ging en ik zelf geen geld had om gelijk een nieuwe te kopen, dus familie daarvoor aan moest kijken om het te lenen. En ik HAAT lenen!!

Toen ging er bij mij een knop om. Ik MOET geld gaan sparen, maar hoe ga ik dat voor elkaar krijgen? Al snel vond ik allerlei manieren om te sparen. Ik zal jullie binnenkort vertellen hoe je op diverse manieren ongemerkt kunt sparen. Wie weet hebben jullie nog wat aan die tips!

Vorige keer schreef ik al dat je kleine bedragen moet leren waarderen. Want als je dat doet, dan ga je de waarde van elk beetje geld inzien. En als je dat gaat inzien, dan weet je dat je met veel kleine beetjes ook grote beetjes bij elkaar kunt sparen.

Jij kunt het ook!

Ook jij kunt sparen! Je maakt nooit elke week je totale boodschappenbudget op. Zeker niet wanneer je contant betaald. Wanneer je contant betaald zie je dus ook meteen wat je over hebt. Gooi dat in een potje en spaar het op gedurende het jaar. Ook als het maar 50 cent is! Veel kleine beetjes worden ook euro’s. Euro’s worden tientjes. Tientjes worden honderdjes en uiteindelijk worden die honderdjes ook duizendjes. Als je maar lang genoeg volhoudt. En ja, soms gaat er eerst wat geld af, maar vul het dan gewoon weer aan!

En mocht je nou echt weinig tot geen ruimte zien om te sparen, vraag dan geld voor je verjaardag! Hou de kosten voor de snacks simpel en laag. Zet gewoon wat chips en nootjes neer en wat plakjes komkommer. Iedereen blij, iedereen lust het, jij hoeft je niet uit te sloven in de keuken. Dus win win! Naturel en paprika chips kun je gewoon voor 50 cent bij de Hema halen. Dus het hoeft echt niet veel te kosten, en die chips is nog verdomd lekker ook! (no spon!)

Wanneer er dan 5 mensen komen en iedereen zou 10 euro geven heb je toch al in 1x 50 euro te pakken! En stort dat dan gewoon gelijk op je spaarrekening! Dan kun je het ook niet meer uitgeven.

Leestip: Sparen hoe ik begon met niks!

Spaar jij geld? En doe je dat dan van je salaris of lukt dat niet en doe je het op een andere manier? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, dan krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.