Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben

22 november 2019 8 Door Marìs

Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben. Sommige mensen hebben een voor- of achternaam die te maken hebben met ‘rijk’ of ‘veel’ geld. Zouden deze mensen nou ook sneller rijk worden?

Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben

Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben. Ik bedacht het me laatst ineens, mensen die ‘rijk zijn’ al in hun naam hebben. Omdat ze bijvoorbeeld van hun voornaam ‘Rijk’ heten. Of het woord ‘rijk’ in hun achternaam hebben zoals ‘Rijkeboer’. Of ‘Fortuyn’.

Leestip: 30.000 euro sparen kan jij ook!

Van die namen die impliceren dat je veel geld hebt of rijk bent. Nu verschilt het per persoon natuurlijk heel erg wat je verstaat onder ‘rijk zijn’, want sommigen vinden al dat ze rijk zijn als ze gezond zijn en gelukkig. Maar ik bedoel nu echt even puur op financieel vlak.

Ten eerste vraag ik me af; als je iemand een naam geeft, in dit geval bijvoorbeeld de voornaam ‘rijk’, denk je dan gewoon veel aan geld, of doe je dat echt omdat je dat gewoon een mooie (passende) naam vind? Of hoop je daarmee ook dat je kind ‘rijk’ wordt? Wat is de achterliggende reden? Een achternaam die krijg je natuurlijk gewoon, maar hoe was dat vroeger. Ooit moesten er achternamen bedacht worden. Veel al ging dat aan de hand van je beroep, dan heette je bijvoorbeeld daarom ‘bakker’ van je achternaam, of ’timmerman’. Maar hoe komen mensen aan een achternaam als ‘Rijkeboer’ (was dat ooit echt een rijke boer?) of ‘Fortuyn’, had diegene dan ook een fortuin? Soms heb ik van die diepere gedachtes. Gewoon uit nieuwsgierigheid.

Daarnaast vind ik het ook wel interessant om te weten; mensen die zo’n soort naam hebben, voornaam of achternaam, dat maakt niet uit. Zouden die nou ook echt (sneller) rijk zijn/ worden? In feite zeg je dan al steeds ‘ik ben rijk’. Dan heb je eigenlijk al een financieel positieve mindset, waarmee je meer bereikt dan met een negatieve mindset. Kunnen deze mensen dan ook al goed omgaan met geld? Of heeft dat woord voor hun een heel andere betekenis en niks met geld te maken, gewoon omdat het hun naam is?

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Kennen jullie iemand met zo’n naam? En gaat diegene dan ook goed met geld om/ is deze persoon ook rijk?