Mijn favoriete uitgaven

30 januari 2020 16 Door Marìs

Mijn favoriete uitgaven. Vaak vinden we uitgaven niet leuk, maar geld uitgeven kan ook juist wél heel erg leuk zijn. Vandaag vertel ik jullie over mijn 3 favoriete uitgaven.

Mijn favoriete uitgaven

Mijn favoriete uitgaven. Vaak vinden we het jammer dat we ons geld moeten uitgeven aan dingen. Omdat onze vaste lasten vaak best een groot deel zijn van onze inkomsten. Maar het kan ook heel erg leuk zijn om geld uit te geven.

Leestip: 1200 euro sparen voor 20 juni 2020, doe ik zo!

Zelf buig ik het altijd om naar het leuk vinden om geld uit te geven. Ik denk er dan aan wat ik terug krijg voor dat geld. Dat is niet altijd zo geweest, want lange tijd vond ik het maar stom om geld uit te moeten geven. Maar inmiddels is dat helemaal omgekeerd. Soms baal ik nog wel heel even van een onverwachte uitgave, maar al snel draai ik dat dan om naar iets positiefs. Door te bedenken wat ik terug krijg voor dat geld wat ik uitgegeven heb.

Maar er zijn 3 soorten uitgaven die ik leuk vind om daar geld aan uit te geven. Want ja die uitgaven bestaan ook gewoon! Als eerste vind ik het leuk om geld uit te geven aan mijn vakanties. Want ik geniet er altijd weer volop van om op vakantie te gaan en even in een hele andere omgeving te zijn met een heel andere cultuur en heel ander weer dan we in Nederland hebben. Ik denk dat veel mensen die deze uitgave ook doen, dit wel leuk vinden. Je krijgt er (meestal) zoveel moois voor terug! Herinneringen zijn de beste dingen om geld aan uit te geven wat mij betreft. Die neemt niemand je zo snel meer af.

Daarnaast iets kleins, ik vind het ook leuk om soms geld uit te geven om mezelf ergens op te trakteren. Dit kan iets kleins lekkers zijn uit de supermarkt, meestal is dit voor mij iets te snacken of te eten zoals bijvoorbeeld een keertje mezelf trakteren op Chinees. Want dat eet ik bijna nooit, maar vind ik wel erg lekker.

Tot slot uitgave nummer 3 waarvan ik het leuk vind om daar geld aan uit te geven. En dat is uitjes, om het even breed te trekken. Dit is dan met name een musical bezoek. Ik ga nog maar zelden naar het theater, maar áls ik dan eenmaal ga geniet ik er ook wel echt dubbel en dwars van.

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Wat zijn jouw 3 favoriete uitgaven?