Mijn favoriete uitgaven

Mijn favoriete uitgaven. Vaak vinden we uitgaven niet leuk, maar geld uitgeven kan ook juist wél heel erg leuk zijn. Vandaag vertel ik jullie over mijn 3 favoriete uitgaven.

Mijn favoriete uitgaven

Mijn favoriete uitgaven. Vaak vinden we het jammer dat we ons geld moeten uitgeven aan dingen. Omdat onze vaste lasten vaak best een groot deel zijn van onze inkomsten. Maar het kan ook heel erg leuk zijn om geld uit te geven.

Leestip: 1200 euro sparen voor 20 juni 2020, doe ik zo!

Zelf buig ik het altijd om naar het leuk vinden om geld uit te geven. Ik denk er dan aan wat ik terug krijg voor dat geld. Dat is niet altijd zo geweest, want lange tijd vond ik het maar stom om geld uit te moeten geven. Maar inmiddels is dat helemaal omgekeerd. Soms baal ik nog wel heel even van een onverwachte uitgave, maar al snel draai ik dat dan om naar iets positiefs. Door te bedenken wat ik terug krijg voor dat geld wat ik uitgegeven heb.

Maar er zijn 3 soorten uitgaven die ik leuk vind om daar geld aan uit te geven. Want ja die uitgaven bestaan ook gewoon! Als eerste vind ik het leuk om geld uit te geven aan mijn vakanties. Want ik geniet er altijd weer volop van om op vakantie te gaan en even in een hele andere omgeving te zijn met een heel andere cultuur en heel ander weer dan we in Nederland hebben. Ik denk dat veel mensen die deze uitgave ook doen, dit wel leuk vinden. Je krijgt er (meestal) zoveel moois voor terug! Herinneringen zijn de beste dingen om geld aan uit te geven wat mij betreft. Die neemt niemand je zo snel meer af.

Daarnaast iets kleins, ik vind het ook leuk om soms geld uit te geven om mezelf ergens op te trakteren. Dit kan iets kleins lekkers zijn uit de supermarkt, meestal is dit voor mij iets te snacken of te eten zoals bijvoorbeeld een keertje mezelf trakteren op Chinees. Want dat eet ik bijna nooit, maar vind ik wel erg lekker.

Tot slot uitgave nummer 3 waarvan ik het leuk vind om daar geld aan uit te geven. En dat is uitjes, om het even breed te trekken. Dit is dan met name een musical bezoek. Ik ga nog maar zelden naar het theater, maar áls ik dan eenmaal ga geniet ik er ook wel echt dubbel en dwars van.

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Wat zijn jouw 3 favoriete uitgaven?

14 thoughts on “Mijn favoriete uitgaven”

 1. Geld uitgeven aan reizen vind ik fantastisch en het liefst ook met een fijn hotel. Reizen en uiteten zijn eigenlijk de enige dingen waar ik makkelijk geld aan uitgeef en ook eenvoudig €200,- per nacht uitgeef aan een hotel of €60,- aan een etentje.

 2. Echt, mijn favoriet is ook reizen!! Daar geef ik zoveel geld aan uit per jaar. Vind het heerlijk om nieuwe plaatsen te ontdekken. Ik hou ervan! Ga jij altijd naar hetzelfde op Gran Canaria trouwens? Of boek je iedere x weer een ander hotel/appartement? Wij zijn daar nog nooit geweest en mijn vriend zou er wel eens willen kijken. Wat kan je ons aanraden? Je mag me uiteraard ook een mailtje sturen 🙂

  Daarnaast vind ik belevingen heel fijn om geld aan uit te geven. Met het gezin, of met ons 2tjes naar een leuke film, een musicalvoorstelling noem maar op. Maar ook een high tea of een restaurantbezoek. Of ergens na een wandeling een kop warme chocomelk met slagroom drinken….ook zo lekker!

  Daarnaast mag ik erg graag lezen….ik ben lid van de bied, maar als ik een boek echt wil houden, dan koop ik hem nieuw. Daar word ik wel blij van.

  1. Klinkt heerlijk allemaal! Leuk! Ligt er een beetje aan waar je wilt zitten. Hotel of appartement, toeeristisch of rustiger. In Playa del Inglés zitten de meeste mensen, daar zijn onwijs veel hotels en appartementen bv Barbacan is dan een goede (daar waren mijn opa en oma altijd zo’n fan van en gingen ze standaard heen, oma vliegt nu niet meer). Mn moeder en haar vriend zaten ook in Playa del Inglés in appartementen, naam ligt op het puntje van mijn tong maar ik ben hem nu ff kwijt. Maar ze waren er ook tevreden over dacht ik. Zal het nog eens navragen.
   Maar mensen die rustiger willen zitten gaan bv naar Maspalomas (ook vrij dichtbij Playa) of vrienden van mij zaten vorig jaar in Puerto Rico maar die hadden dan wel zelf een auto gehuurd zodat ze overal op af konden. Maar zelf zou ik daar niet snel gaan zitten. Ik vind het wel lekker om in Playa te zitten daar heb je eigenlijk alles wel bij de hand (winkels, strand, taxi’s, genoeg keuze in je verblijf, je kunt allerlei excursies doen dat je daar dan bv bij een hotel wordt opgehaald, ze hebben dan via je reisorganisatie vaak diverse aanbiedingen en afhankelijk van waar je verblijft wordt je dan in de buurt opgehaald).
   Leuk! Wij lezen idd ook meestal via de bieb maar bv Suzanne Vermeer boeken kopen we wel die sparen we samen. mijn moeder en ik, zij heeft een deel vd boeken en ik een ander deel, op een gezamenlijk lijstje houden we bij wat we al hebben. Zo komen er nooit per ongeluk dubbele boeken bij. Ik ben nu een boek aan het lezen wat ze van een collega gekregen had die het boek niet meer hoefde; vrijdag van Loes den Hollander. Ik vond hem al meteen spannend. Heerlijk om even lekker te lezen ter ontspanning.

   1. Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Ik zal eens op zoek gaan naar plekjes wat je aangaf. Normaliter houden we wel van een beetje rustig, maar wel op loop/fietsafstand van “de drukte” of met openbaar vervoer makkelijk te doen zijn. Net even buiten de stad vinden we ook wel fijn. Dichtbij een strand is ook wel prettig idd. Ik ga dit weekend maar eens rondneuzen 🙂

    1. Graag gedaan en succes met zoeken! Ik ben benieuwd waar je uit komt! Alle plaatsen die ik noemden hebben strand, Puerto Rico zou ik dan niet doen, dat is een stuk meer afgelegen en zeker zonder eigen vervoer. Ov is daar heel goedkoop maar je kunt ook gemakkelijk de taxi pakken voor kleine stukjes, dat is daar heel goedkoop (het is wel gebruikelijk om wat fooi te geven, maar dat kan ook al 20 cent zijn of zo). Ze reageren daar heel snel dankbaar op fooi, ook als het in onze ogen weinig is. Maar dat komt omdat de lonen daar een stuk lager liggen dan in NL.

    2. Als je van warmte houdt is de zuidkant van het eiland het fijnst. Als je van rustig houdt komt Playa del Inglés niet echt in aanmerking. Enorm toeristisch: veel mensen, veel hoogbouw. Bovendien vind ik het een vieze, onaantrekkelijke plaats. Maspalomas vind ik aangenamer. En lopend kun je makkelijk de drukte en het strand opzoeken. Wat je wilt is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw wensen m.b.t. de uitgave die je wilt doen en de luxe die je zoekt. Ik zoek altijd de rustige, laagbouw resorts op. Ik ben alleen en houd niet van drukte, maar vind het wel leuk om niet helemaal alleen te eten.

     1. Bedankt voor je toevoeging! Als je van rust houdt is Maspalomas zeker een stuk aantrekkelijker. Goede tip ook trouwens om een wat kleiner verblijf te boeken!

 3. Daar moest ik wel even over nadenken. Ik vind een opleiding/cursus/workshop om mezelf nog meer te ontwikkelen absoluut de moeite waard, maar niet het meest belangrijke. Dus als dat kan is dat absoluut een favoriete uitgave.

  Ik vind het een leuke uitgave als ik iemand verras. Met een leuk cadeau, een uitje, maar soms betaal ik ook (mee aan) de boodschappen van iemand die niet genoeg geld (bij zich) heeft.

  En mezelf verwennen is toch ook wel favoriet. Een uur in een boekenwinkel lopen en dan voor de verandering toch eens iets kopen. Mezelf iets lekkers of uit eten gaan gunnen. Een duurdere douchezeep. Zoiets.

  1. Dat is idd ook erg leuk! En leerzaam. En mensen verrassen is ook super leuk ja! Zo heb ik recent alvast een cadeau gekocht voor een van mijn Canarische vriendinnen. En voor de ander heb ik ook al wat gezien, maar dat moet ik nog kopen. Maar zat tijd, want het is nog geen herfst 😉
   Wat een lief gebaar dat je dat doet met de boodschappen soms!
   Ja heerlijk! Ik geniet ook altijd van lezen!

 4. Ook hier gaat het geld met liefde naar vakanties/uitstapjes met het gezin.
  Verder zijn we veel van ons geld nu aan het oppotten om straks heel veel uit te kunnen geven aan de verbouwing van ons te kopen huis.

  1. Leuk! Hebben jullie al een huis gekocht? Of zoeken jullie echt een kluswoning? Omdat je het al zo specifiek hebt over de verbouwing van je te kopen huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *