Spaarzegels, wel of niet doen?

11 augustus 2018 9 Door Marìs

Spaarzegels, wel of niet doen? Vorige week konden jullie lezen wat ik allemaal wil, vroeger en nu. Deze week vertel ik jullie of ik het ’t waard vind om aan spaarzegels te doen.

Spaarzegels, wel of niet doen?

Spaarzegels, wel of niet doen? Je kent het wel, bij de kassa vragen ze ‘koopzegels erbij?’ Wat zeg je dan? Ja of nee? Loont het om ze erbij te kopen of niet? Ik denk van wel! Want in de meeste gevallen zoals bij de koopzegels van de AH of de kooppunten van de Vomar, krijg je meer rendement op je spaarzegels dan op je spaarrekening bij de bank.

Zo kost een vol AH boekje jou 49 euro aan zegels, maar je krijgt er 52 euro voor terug, dus je hebt 3 euro winst. En dat gaat je met 49 euro op je spaarrekening niet lukken! Natuurlijk geef je wel ook het geld aan je boodschappen nog uit voordat je de zegels kunt kopen. Maar zelfs dan als je dat erbij zou rekenen 490 euro plus 49 euro. Zelfs daar over krijg je geen 3 euro rente op je spaarrekening. En die boodschappen heb je toch wel nodig, die moet je evengoed kopen. Dus dan maar liever nog wat geld eraan verdienen, denk ik dan!

De Vomar heeft dan weer een net iets ander systeem, daar spaar je kooppunten op je pasje, dus dat scheelt weer papier en plakken. Maar ook dat vind ik het meer dan waard om te sparen. Wat ik vooral zo fijn vind aan deze manieren van sparen is dat je er weinig tot niks van merkt.

Leuk extraatje per jaar

Je geeft namelijk toch al geld uit aan je weekboodschappen, dus of je dan 2 euro meer uit geeft die week, daar merk je dan vrij weinig van. Geld wat je uitgeeft is direct weg. Dus prima. Maar hoe leuk is het dan als je het later weer terug kunt krijgen, mét een kleine bonus! Ik moet zeggen dat ik daar zelf altijd wel blij van word. Helemaal omdat ik bijvoorbeeld 2 AH boekjes vol krijg per jaar. Nou heb ik een vrij laag boodschappenbudget, dus ik vind het nog knap dat ik 2 boekjes vol krijg.

Dat betekend wel ff 104 euro extra per jaar, waar je in eerste instantie niet meer aan dacht. Afgelopen jaar heb ik mijn eerste volle boekje gebruikt om mijn vakantiegeld aan te vullen, omdat ik in oktober lekker op vakantie ga. Het 2e boekje wat ik dit jaar vol ga krijgen wordt verhuisgeld. Dus daar verheug ik me ook al enorm op. Hoe heerlijk om in 1x 50 euro erbij te kunnen zetten op de verhuisrekening, dat vult ten minste lekker aan!

Ik vind dit bijna net zo’n leuk spaarsysteem als mijn favoriete kliksite. Ook hiermee spaar je ongemerkt voor een uitbetaling van een paar tientjes (tot eventueel meer als je verder door spaart). Daar schreef ik al eens een artikel over.

Spaar jij ook spaarzegels/ kooppunten en wat doe je dan met het geld wanneer je het laat uitbetalen?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.