Offertes

Offertes

28 april 2019 5 Door Marìs

Offertes. Afgelopen week zijn we flink op pad geweest om offertes te verzamelen en daar zijn we nog lang niet klaar mee! Maar het begin is gemaakt.

Offertes

Offertes

Offertes. In mijn nieuwe huis moet ontzettend veel gebeuren. Zo zitten er op de eerste verdieping 2 dakramen die niet goed meer zijn en waar ook al lekkage geweest is. Het ene raam kan zelfs helemaal niet meer dicht. En dus moet daar iets aan gedaan worden. De lekkage is overigens niet meer actief, maar toch. De wind zal maar verkeerd staan, dan heb je hem zo weer te pakken. Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat hier gewoon een dakkapel over de hele breedte van het huis op komt. Dan ben ik ook gelijk van dat irritante getik af als het regent. En dat is gemakkelijker met gordijnen ook.

Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren?

Dus gingen we op pad voor een offerte voor een dakkapel. Dit bedrijf stond goed aangeschreven en dus stapten mijn moeder en ik in de auto om erheen te gaan. Lang verhaal kort; we kregen onze eerste offerte. Deze kwam uit op 9049,03 euro. Dit is dan een dakkapel met strakke zijkant, dus geen lelijk schrootjes effect. Ook zitten hierbij 2 geïntegreerde rolluiken, want de dakkapel komt op het zuiden, dus die rolluiken houden dan in de zomer mooi de warmte buiten en in de winter de kou. Tevens zit bij deze prijs in dat de tussenmuur wordt aangeheeld, al het puin meegenomen, een vensterbank gemaakt en tot slot ook nog 2 insectenhorren. Ik moet zeggen dat ik wel schrok van de prijs want ik dacht dat een dakkapel 6000 a 7000 euro zou kosten. En dit werd bijna de helft duurder.

Maar als ik het doe, doe ik het ook meteen goed. Dus sowieso komt er een rolluik in. Over de insectenhorren, de tussenmuur aanhelen en vensterbank denk ik nog na. Deze kunnen eventueel geschrapt worden dan gaat er nog 704 euro van de prijs af. Dat tussenmuurtje kan mijn klusser namelijk ook aanhelen. En ik gok dat dat wel goedkoper is als hij het doet, maar dat valt even te checken.

Verder zijn we nog 3 winkels langs geweest voor offertes voor een keuken. Waaronder Ikea, een plaatselijke winkel en natuurlijk zijn we ook nog naar een Keukensale winkel gereden. Uiteindelijk waren we het meest tevreden over Keukensale, dus daar gaat mijn nieuwe keuken binnenkort besteld worden.

Leestip: Verkocht!

Ook hebben we diverse winkels en bouwmarkten bekeken voor badkamermeubels en douchecabines. Uiteindelijk heb ik afgelopen week een douchecabine besteld bij Praxis en een badkamermeubel (1 half hoge kolomkast alvast, zodat ik de kleur heb en we tegels voor de badkamer uit kunnen zoeken die daarbij passen). Deze worden binnenkort thuis bezorgd en bewaar ik zo lang in de box. Het zit toch ingepakt, dus dat kan geen kwaad. Het leuke was dat op de douchecabine nu 25% korting had.

En ik had nog een bon van 20% korting uit de folder gehaald, dus op de halfhoge kolomkast had ik ook nog korting. Zo heb ik in totaal alweer ruim 100 euro korting gekregen. Dus lang leve de kortingbonnen! De rest wil ik ook met kortingbonnen bestellen, maar het voorjaar zitten deze er lekker vaak in, dus dat komt vast helemaal goed.

Komende week gaan we weer verder op pad, want ja offertes opvragen doe ik liever met zijn 2en dan alleen want we vullen elkaar vaak goed aan met vragen stellen. Ik wil nog langs kozijnbedrijven en langs de vloerenboer. En natuurlijk de keuken ook echt gaan bestellen, maar daarvoor moet ik eerst nog iets meten in het nieuwe huis, dus dat kan nog even niet meteen 123. Eerst de sleutel regelen.

Leestip: Huizen energieneutraal in 2050!

Vraag jij ook offertes op bij dit soort bedrijven? Of zou je gewoon bestellen bij het eerste bedrijf wat je tegen komt waarvan je weet dat het goed is? Vergeet niet om altijd te onderhandelen over de prijs wanneer je echt gaat bestellen!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.