Nét onder de grens

Nét onder de grens

4 juli 2020 11 Door Marìs

Nét onder de grens. Of nét erboven. Soms zijn grenzen frustrerend, vooral wanneer je een grensgeval bent.

Nét onder de grens

Nét onder de grens

Nét onder de grens. Soms ben je een grensgeval en dat kan erg vervelend zijn zowel wanneer je nét onder de grens zit als nét erboven. Net boven een grens zitten is vooral vervelend als je dan nét geen recht hebt op toeslagen, maar ook wanneer je nét in de schijf valt waarin je meer belasting moet betalen. Sommige mensen gaan dan expres minder werken zodat ze bijvoorbeeld juist net ónder de grens uit komen, waardoor ze dan wel de toeslagen ontvangen, of net dat stukje minder belasting hoeven te betalen over hun inkomsten. Zou jij dat ook doen?

Leestip: Geld verdienen via internet!

Maar nét onder de grens zitten is vooral vervelend, of jammer, als je je uitbetaling grens nét niet gehaald hebt. Bijvoorbeeld zoals bij mijn bloguitbetaling, of bij de diverse kliksites. Als je er tegenaan zit en het geld al bijna kunt voelen/ aanraken, maar dan tóch nog even wat langer moet wachten totdat je de uitbetaling gestort krijgt. Dat is soms best teleurstellend, vooral als je het in een bepaalde maand verwacht en dan komt het nét niet meer in die maand.

Dat heb ik wel eens als ik een uitbetaling aanvraag, dan vraag ik hem bijvoorbeeld begin juli aan en verwacht ik; dan zal het eind juli wel op mijn rekening staan, maar dan valt het bijvoorbeeld nét in augustus. Om maar een voorbeeld te geven. Op zich natuurlijk geen wereldramp, want hey het geld komt er sowieso aan! En dat is nog altijd beter dan dat er niks aan komt.

Mijn instelling

Meestal heb ik nu dan ook de instelling; ik zie wel wanneer het komt. Want bij sommige sites is er geen pijl op te trekken hoe lang het duurt, de ene keer betalen ze heel snel, de andere keer juist langzaam. En sommige sites betalen wel altijd snel uit. Maar hoe dan ook komt het er altijd aan, het is altijd welkom, of dat nou deze maand is of volgende maand. Zo geef ik dan een positieve draai aan de situatie, als het niet gaat zoals ik verwacht.

Hebben jullie wel eens zulke situaties? En ben je daardoor ooit in de problemen gekomen? Omdat je bijvoorbeeld ineens geen zorgtoeslag ontving?

Nét onder de grens