Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Duurder geeft een groter geluksgevoel?

24 juni 2020 19 Door Marìs

Duurder geeft een groter geluksgevoel? Soms denken mensen dat een Ferrari ze een groter geluksgevoel geeft dan een kleine simpele Peugeot. Maar is dat ook zo?

Duurder geeft een groter geluksgevoel

Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Duurder geeft een groter geluksgevoel? Ga eens na bij jezelf. Ben jij gelukkiger met een ring die 100 euro kost of met een ring die 500 euro kost? Of maakt het eigenlijk geen verschil..?

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Er zijn genoeg andere voorbeelden te bedenken. Bijvoorbeeld het voorbeeld uit de intro. Je wilt een auto kopen. Maar moet dat persé een hele dure auto zijn, of kan dat ook gewoon een simpele auto zijn die je ook net zo goed van A naar B brengt? Ja de duurdere auto ziet er wellicht wat luxer en duurder uit, maar wat krijg je daarvoor terug? Niks. Want iemand die naar jouw auto kijkt lever jou geen geld op.

Met vakanties precies hetzelfde. Een weekje in België aan het strand kan net zo leuk zijn als een weekje Frankrijk aan het strand. Je kunt op beide locaties net zulk mooi weer hebben en strand is strand. Dus wat kies jij als je voor 600 euro een weekje naar België kunt of voor 850 euro een weekje naar Frankrijk? Beiden aan het strand, en als het op beide locaties hetzelfde weer is?

Wanneer je het duurdere kiest zul je niet 2x zo lang blij zijn en je glimlach wordt ook niet 2x zo breed. Dat blijft beiden gewoon wat het is. Dus ga altijd voor jezelf na of een duurdere optie jou écht brengt wat je wilt hebben. Want het zou zonde zijn als je er achteraf achter komt dat het eigenlijk allemaal niet zo duur gehoeven had en dat het goedkopere je net zo blij gemaakt zou hebben.

Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat je nooit een keer iets mag doen of kopen wat duurder is. Als jou dat blij maakt, helemaal prima! Maar denk er wel over na; maakt dit mij gelukkig(er)? Want hoe rijk je ook wordt, hoeveel spullen je ook bezit, de blijdschap die je krijgt van al die spullen zal niet veel verschillen van hoe je je nu voelt. Er zijn emotionele beperkingen aan de gevoelens van geluk die we kunnen ervaren wanneer we iets voor het eerst verkrijgen.

Leestip: De eerste terugbetaling!

Denk jij dat je blijer wordt wanneer iets wat je koopt of onderneemt duurder is?

Duurder geeft een groter geluksgevoel